Dagbesteding op en rond het water

De dag door met de Drijvende Ambachtsschool

Dagbesteding op en rond WATER

De kernpunten van onze dagbesteding zijn:

  • Op en rond het water
  • In de natuur
  • Inspelen op de seizoenen
  • Ambachtelijk werken
  • Zelf leren
  • Fouten mogen maken
  • Aanleren van structuur en ritme
  • Vaardigheden opdoen

Je begeleider is altijd dichtbij en je werkt samen met hem aan je houding en gedrag. 

Onze dagbesteding op en rond het water is zeer geschikt voor jongeren die buiten willen werken. Wij bieden een prikkelarme omgeving en een lage drempel om op te stappen: iedereen kan mee op de kotter om te kijken of deze dagbesteding geschikt is. Ons doel is om een zinvolle invulling van de werkweek te bieden, met afwisseling en uitdaging, maar vooral ook veel structuur en rust.

Vanaf 2020 gaat er wat veranderen qua werkzaamheden. Op het moment bieden we voornamelijk groenonderhoud, maar daar komt een stuk rattenbestrijding en verhuur van feest-materialen bij.

Het is de bedoeling dat de jongeren bbq’s en feesten voor bijvoorbeeld de scouting gaan organiseren op het eiland. Zij zijn dan verantwoordelijk voor de logistiek en de catering. Ze moeten stoelen en tafels neerzetten, eten bestellen en alles verzorgen zodat de klant een leuke en aangename dag heeft. Dit natuurlijk onder begeleiding, maar het is wel de bedoeling dat de jongeren zich zoveel mogelijk inzetten om zelfstandig te werken. De begeleider is de spin in het web, en de jongeren zijn de vele helpende handen. Hoe zich dit uit is per jongere verschillend, kijkend naar de draagkracht en de daarbij horende draaglast die gegeven kan worden.

De kotter word ingezet om al het materiaal te vervoeren. Naast het organiseren van bbq’s en feesten moet het eiland natuurlijk ook onderhouden worden. Het verhuur-seizoen loopt van Mei tot September, in de maanden daarnaast wordt er volledig ingezet op groenonderhoud.

Bij het onderhoud van het eiland hoort ook de rattenbestrijding. Dit is een simpele bezigheid, die wel nauwkeurig moet worden uitgevoerd. Het is het hele jaar door belangrijk om de rattenpopulatie in te perken, in de zomer zodat gasten veilig kunnen recreëren, en in de winter zodat het groen niet teveel schade oploopt.

Deze commerciële activiteiten zijn er om de vaardigheden en interesses van de jongeren te verkennen. Het is de bedoeling dat er ongeveer twee dagen per week worden besteed aan de commerciële activiteiten en de overige drie dagen aan het groenonderhoud. Groenonderhoud bevat onder andere het schoonmaken van de vuurkorf, grasmaaien, snoeien, takken opruimen en het opruimen van zwerfafval. Ook doen wij werkzaamheden in de haven van Harderwijk, zoals het schoonmaken en opruimen van steigers.

Het verschil met de dagbesteding op de Werkplaats is dat het varen op de kotter en het werken op de eilanden heel divers is. Het water is elke dag anders, de natuur veranderd elke dag. Deze dagbesteding is zeer geschikt voor jongeren die graag buiten werken en op zoek zijn naar milde en positieve prikkels om hun vaardigheden op te bouwen.

We kijken naar jouw mogelijkheden!

Bel ons!

Wij zijn bereikbaar via telefoon en whatsapp op: 06-21929464

Neem contact met ons op!

© Copyright - Drijvende Ambachtsschool 2023